Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β ΑΘΗΝΑΣ Νέοι άνθρωποι στο προσκήνιο


ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου αλλά και ρευστής κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, η Παιδεία στην Ελλάδα τείνει να παγιώσει την τελευταία θέση στις επίδοξες προτάσεις των παρατάξεων.
Η ελαφρότητα με την οποία η Κυβέρνηση άφησε τα Ελληνόπουλα του 21ου αιώνα χωρίς βιβλία, το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό και η κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μηχανογράφηση των σχολειών μας, επιεικώς καθιστά τη Κυβέρνηση απρόθυμη και ανεπαρκή και σε αυτόν τον τομέα.
Η Εθνική Αντιπρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σέβεται και αγκαλιάζει τη νέα γενιά και τις οικογένειές της εντός και εκτός συνόρων. Τα παιδιά μας δεν θα μείνουν αμόρφωτα ώστε εύκολα να αποτελέσουν στρατιές τριτοκοσμικών εργατών.
 

 Οι ενισχύσεις στην Υγεία και την Παιδεία έχουν προτεραιότητα στον προϋπολογισμό μας.
Πυλώνας του προγράμματος παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το κρατικό πανεπιστήμιο. Δεν θέλουμε διαρροές ικανών και φιλόδοξων φοιτητών μας ούτε την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους. Ωστόσο, δεν λέμε όχι και στην ελεύθερη αγορά πανεπιστημιακών σπουδών, όπου με περιορισμένο αριθμό ιδιωτικών πανεπιστημίων δύναται να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό, συμβάλλοντας σε ακόμη πιο αποτελεσματική κρατική ανωτάτη εκπαίδευση.
 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λέμε ναι στα βιβλία γιατί είναι το όπλο του μαθητή. Λέμε όχι στο κλείσιμο σχολείων, γιατί κάθε σχολείο που κλείνει ανοίγει και μία φυλακή. Δεν επιτρέπεται το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς να έχει υπολογιστή και να μην έχουν τα σχολειά μας. Αξιοποιούμε τα κονδύλια που διατίθενται για τον σκοπό αυτό και δίνουμε εργαλεία στους έλληνες μαθητές ανάλογα με τα εργαλεία των ευρωπαίων συμμαθητών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου