Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι επικρατέστεροι για την κυβέρνηση Σαμαρά

Διαβάστε ποια ονόματα ακούγονται εντόνως για τις θέσεις των υπουργείων στη κυβέρνηση Σαμαρά


Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ το αργότερο αύριο αναμένεται να έχουμε σαφή εικόνα για το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, η οποία όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ολιγομελής.

Επικρατέστερος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, καθηγητής Βασίλης Ράπανος, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών θα είναι και ο νυν υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ Γιώργος Ζανιάς. Θέση στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να βρει και ο Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης έως σήμερα Οικονομικών της ΝΔ.

Παράλληλα, Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι πιθανόν να παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να τοποθετηθεί και στο υπουργείο Εξωτερικών. Πάντως πληροφορίες θέλουν τον κ. Αβραμόπουλο να ζητά την προεδρία της Βουλής, τη στιγμή που ακούγεται έντονα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πολύ πιθανό είναι να δούμε στο υπουργείο Υγείας τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη, ενώ για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Μεταφορών οδεύουν οι Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, για τη θέση του υπουργού Επικρατείας "έκλεισε" ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, ενώ σίγουρη για το υπουργείο Τουρισμού φέρεται η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα αξιοποιηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να αποκλείεται να παραμείνει και ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γρηγόρης Τσάλτας.
Για τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης φαβορί θεωρούνται αντίστοιχα οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Αντώνης Μανιτάκης. Την ίδια ώρα, μετά από αίτημα της ΔΗΜΑΡ, για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος ωστόσο φερόταν ισχυρός υποψήφιος για το υπουργείο Εργασίας τις προηγούμενες ώρες.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ τέλος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος, Τάκης Μπαλτάκος.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου