Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Γυμνισμός στην Ελλάδα: ή αλλιώς...ΓΔΥΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΓΙΩ ΣΟΥ!!!!!


Εάν ο γυμνισμός για εσάς είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, που σχετίζεται με την ανθρώπινη επαφή με τη φύση και την αποβολή των ταμπού που μας κληροδότησαν αιώνες σκοταδισμού, ή απλά θέλετε να κάνετε μια βουτιά χωρίς το μαγιό σας και χωρίς περιττές φιλοσοφίες και διακηρύξεις, είστε στο σωστό σημείο.
Μπορεί τα παράλια της Ελλάδας να μην βρίθουν πινακίδων με την ένδειξη «παραλία γυμνιστών», όμως μικροί, βοτσαλωτοί ή αμμουδεροί κολπίσκοι για να κάνετε τις βουτιές σας μακριά από συνοφρυωμένα βλέμματα υπάρχουν, και διαδίδονται από στόμα σε στόμα. Ενδέχεται να χρειαστείτε έναν χάρτη –και λίγο περπάτημα– για να τις εντοπίσετε, αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ

1.  Μεγαλύτερη απόλαυση . Ολα τα μαγιώ είτε στενά είτε φαρδιά είναι ενοχλητικά ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένα. Αυτό το ξέρετε καλύτερα από μένα διότι οι περισσότεροι έχετε βγάλει το μαγιώ σας μεσα στην θάλασσα και κολυμπίσατε γυμνοί.
2.  Οι παραλίες στις οποίες συχνάζουν γυμνιστές είναι οι πιό ήσυχες και καθαρές χωρίς τους συνήθεις "μακάκες" Δεν υπάρχουν σκουπίδια πεταμένα στην αμμουδιά, ούτε φωνές και φασαρία.
3.  Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το "νινί" σας ή με τα "βυζιά" σας και γενικότερα με το σώμα σας. Μην έχετε τέτοιες προκαταλήψεις
4.  Δεν χρειάζεται να παλεύεις με το κύμα για να μην σου φύγει το μαγιό.
5.  Αισθάνεσαι καλύτερα το νερό.
6.  Όταν βγαίνεις από τη θάλασσα με το μαγιό, αργεί να στεγνώσει.
7.  Άσε που το μαγιό γεμίζει άμμο.
8.  Το σώμα λειτουργεί καλύτερα χωρίς το μαγιό, διότι ο αέρας κυκλοφορεί άνετα και έτσι μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τη θερμοκρασία.
9.  Δεν κάνεις σημάδια στην ηλιοθεραπεία.
10. Δεν πιάνεις μικρόβια από την άμμο, ούτε τσούχτρες στη θάλασσα, καθώς συνήθως εγκλωβίζονται τα μαγιό και τα δύο.
11. Το πιό σημαντικό .Ο γυμνισμός είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους ψυχοθεραπείας.Η ταύτιση με την φύση προσφέρει ηρεμία , ξεκούραση και απαλλαγή από το άγχος που τόσο πολύ χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος της μεγαλούπολης.
Δοκιμάστε και θα με θυμηθήτε. Οχι σε ερημική παραλία αλλά σε παραλία γυμνιστών.


ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Αν σκεφτόσαστε οτιδήποτε σχετικό με σεξουαλικές ακολασίες, προσβολή της δημοσίας αιδούς ή της αισθητικής σας, μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε εδώ (και να συνεχίσετε να διαβάζετε περί των διαφορών του γυμνισμού από τα χίπικα camp που περιλαμβάνουν όργια και ναρκωτικά
Στις παραλίες γυμνιστών θα βρείτε ανθρώπους ευγενικούς και φιλικούς.
Θα έχετε την ελευθερία να είστε ο εαυτός σας, χωρίς ταμπού (αρκεί να μην επεμβαίνετε στις ελευθερίες των άλλων)
ΔΕΝ θα βρείτε ναρκωτικά. Οι πραγματικοί γυμνιστές προωθούν απόλυτα τον υγιεινό τρόπο ζωής.
ΔΕΝ θα βρείτε επιθετικά άτομα ή τραμπούκους και καλό θα είναι να μην συμπεριφερθείτε ούτε εσείς έτσι.
ΔΕΝ θα δείτε όργια ή οτιδήποτε άλλο περιμένατε πως θα δείτε από άτομα που κάνουν γυμνά μπάνιο. Αν ψάχνετε για κάτι τέτοιο ή απλά θέλετε να "πάρετε μάτι", τότε διαλέξτε κάποια άλλη παραλία.
ΜΗΝ πάρετε μαζί σας βιντεοκάμερες.




ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΠΕ, Σούνιο
Πριν από λίγα χρόνια, το μυστικό διέρρευσε και η πάλαι ποτέ «κρυφή» παραλία της αττικής ακτογραμμής εξελίχθηκε σε hot spot. Πλέον, τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος ξεχειλίζει, αλλά αυτό δεν σας αφορά: εσείς διασχίζετε την δημοφιλή παραλία, περνάτε από το μονοπάτι πίσω από τους βράχους στα δεξιά της, και βρίσκεστε στη μικρή, βοτσαλωτή παραλία των γυμνιστών. Μια καλή ιδέα είναι να έρθετε σχετικά αργά –ούτως ή άλλως, από τις 12.00 έως τις 17.00 ο ήλιος δεν είναι φίλος– για να δείτε το ωραίο ηλιοβασίλεμα.



Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Μπορεί να είναι πια μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Αττικής, η εύρεσή της όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση αν την επισκέπτεστε πρώτη φορά ή έχετε να πάτε δυο χρόνια. Κρατήστε σημειώσεις: Στο 64ο χλμ της Αθηνών-Σουνίου, σε μια αριστερή στροφή, θα δείτε την θρυλική (και αρκετά ξεβαμμένη πια) πινακίδα "KAΠE" στο δεξί σας χέρι. Στρίβετε εκεί δεξιά και ακολουθείτε τον χωματόδρομο για περίπου 500 μέτρα. Στο τέλος του, υπάρχει ένα μικρό ξέφωτο όπου παρκάρετε και συνεχίζετε με τα πόδια, μέχρι τα σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν στην πρώτη παραλία. Εν συνεχεία, το μονοπάτι πίσω από τους βράχους που λέγαμε προηγουμένως θα σας φέρει στην δεύτερη παραλία –γνωστή και ως «εκείνη των γυμνιστών».


Ραμνούντα
Κατ’ αρχήν, να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες, καθώς απέχει περί τα 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Αυτό, βέβαια, εγγυάται πως θα την πετύχετε σχεδόν πάντα καθαρή, και με ελάχιστο κόσμο. Είναι, επίσης, ένα από τα παλαιότερα –και σταθερότερα– προπύργια του αττικού γυμνισμού, πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι συν-λουόμενοι σας θα είναι γυμνιστές. Η παραλία συνορεύει με έναν όμορφο αρχαιολογικό χώρο, για την περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε τις βουτιές σας με λίγο sightseeing.


Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Δύσκολα, αλλά τι καλό είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή; Δώστε βάση: κατευθύνεστε προς το Γραμματικό, και λίγο πριν το χωριό στρίβετε δεξιά στο σημείο που σας υποδεικνύει η πινακίδα «Λιμνιώνας». Εκεί ακολουθείτε την άσφαλτο, η οποία στην συνέχεια μετατρέπεται σε πολύ απότομο χωματόδρομο (ένα 4x4 θα ήταν ιδανικό για τους μη εξοικειωμένους πεζοπόρους) τον οποίο ακολουθείτε για τέσσερα περίπου χιλιόμετρα. Σε όλη την διαδρομή στον χωματόδρομο θα συναντήσετε τρεις –πάντα χωμάτινες– διασταυρώσεις. Στην πρώτη παραμένετε αριστερά, και στις άλλες δύο στρίβετε δεξιά (στην τελευταία διασταύρωση υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι, εσείς στρίβετε δεξιά). Μετά την μεγάλη και απότομη κατηφόρα, υπάρχει ένα πέτρινο χάλασμα και αμέσως από κάτω ένα εκκλησάκι. Παρκάρετε και φτάσατε.


Μαρίκες, Ραφήνα
Όχι η μεγάλη, αμμουδερή παραλία της Ραφήνας, αλλά ο μικρός, βραχώδης κολπίσκος πίσω της. Η σχετικά δύσκολη πρόσβασή του εγγυάται… την ησυχία σας, τα νερά είναι κρυστάλλινα και εντυπωσιακά γαλάζια, αλλά οι φαν της ηλιοθεραπείας μάλλον θα απογοητευτούν, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος να απλώσετε πετσέτα.






 Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Στη δεξιά άκρη της παραλίας της Ραφήνας, θα βρείτε τα σκαλοπάτια που ανηφορίζουν προς ένα μονοπάτι, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε έναν κολπίσκο με υπέροχα νερά. Για τους… τεμπέληδες, υπάρχει και εναλλακτική διαδρομή, με το αυτοκίνητο: φεύγοντας από τον χώρο στάθμευσης της μεγάλης παραλίας της Ραφήνας, συνεχίζετε ευθεία την ανηφόρα, στρίβετε στο πρώτο στενό αριστερά, μετά ξανά αριστερά και στο τέλος του δρόμου συναντάτε μια χωμάτινη προέκταση. Εκεί παρκάρετε και κατεβαίνετε με πολύ προσοχή το μονοπάτι που βγάζει αμέσως στην παραλία γυμνιστών.


Κολπίσκοι στο Μαύρο Λιθάρι
Η ιδανικότερη επιλογή αν θέλετε απλώς να κάνετε μια γρήγορη βουτιά, ή βαριέστε να οδηγείτε, οι τρεις κολπίσκοι μετά την παραλία Μαύρο Λιθάρι μαζεύουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα γυμνιστές, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην gay κοινότητα. «Μοιρασμένοι» ανάμεσα σε βότσαλο και άμμο, με καθαρά νερά, και ωραία θέα στο ηλιοβασίλεμα, θέλουν λίγη προσοχή κατά τις πρώτες βουτιές, για να μην χτυπήσετε στους μικρούς υφάλους μέσα στο νερό.




Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Παρκάρετε στη δεξιά πλευρά του δρόμου αμέσως μετά το ξενοδοχείο Eden και κατεβαίνετε στην παραλία κάτω από το γήπεδο τένις. Διασχίζοντας την παραλία προς τα αριστερά, προς το Σούνιο δηλαδή, καταλήγετε σε τρεις μικρούς διαδοχικούς κολπίσκους, που χωρίζονται μεταξύ τους με βραχάκια.





ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ


Σκιάθος, Μικρή Μπανάνα
Η πανέμορφη μικρή αμμουδερή παραλία Μικρή Μπανάνα βρίσκεται 14 περίπου χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Σκιάθου στο νότιο μέρος του δυτικού άκρου του νησιού, ένα περίπου χιλιόμετρο δυτικότερα από τις Κουκουναριές. Το όνομά της το οφείλει στο ότι είναι το μικρότερο «αδελφάκι» της «μεγάλης» Μπανάνας της γνωστής παραλίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της και τις χωρίζει ένας μεγάλος βράχος.


Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Πάρτε το λεωφορείο 26. Στο τέρμα του ακολουθείτε τις πινακίδες προς παραλία “Μπανάνα” ή την πινακίδα “Nudist Club Greece”. Ο ποδαροδρομος διαρκεί 10 λεπτά. Μόλις φθάσετε στην παραλία “Μπανάνα”, πηγαίνετε δεξιά, πάνω από το λοφάκι και εκεί απλώνεται ο παράδεισος της παραλίας”Μικρή Μπανάνα”.




Κρήτη, Παλαιοχώρα
Μεγάλη αμμουδιά με μήκος ένα ολόκληρο χιλιόμετρο στη δυτική ακτή της Παλιόχωρας.
Η παραλία φέρει με υπερηφάνεια την Γαλάζια Σημαία της Ε.Ε, πράγμα που σημαίνει ότι τα νερά είναι καθαρά και η παραλία έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για ασφαλές κολύμπι.
Στο βορειοδυτικό άκρο της παραλίας συνήθως συχνάζουν γυμνιστές.






Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Η παραλία “Παλαιοχώρα” είναι 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας, με λεωφορείο ή με καραβάκια από άλλα χωριά. Έχει δύο παραλίες. Μία με άμμο, όπου ο γυμνισμός επιτρέπεται μόνο σε ένα κομμάτι της. Η δεύτερη, έχει βότσαλα και προσφέρεται εξ ολοκλήρου για γυμνισμό.




Ρόδος, Φαληράκι
Η αμμουδερή παραλία Φαληράκι είναι μια πολύ μεγάλη παραλία στην Ανατολική Ακτή του νησιού της Ρόδου και βρίσκεται 12 περίπου χιλιόμετρα Νότια από την πρωτεύουσα. Εκτείνεται για περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα μπροστά από το ομώνυμο σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Αλλού έχει τμήματα με μια εντυπωσιακή χρυσή άμμο, αλλού θα βρείτε μικρά βραχάκια για λίγο, σε άλλα σημεία σκούρα άμμο, αλλού μικρά βότσαλα.




Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Για να φθάσετε μπορείτε να περπατήσετε τρία χιλιόμετρα από τη νότια άκρης της πλαζ στο Φαληράκι. Με το αυτοκίνητο στρίβετε αριστερά, αν έρχεστε από τα βόρεια του νησιού ή δεξιά αν έρχεστε από τα νότια ακριβώς έξω από τα φανάρια στον κεντρικό δρόμο στο Φαληράκι. Η ένδειξη “Nudist Beach – FKK” βρίσκεται μετά το ξενοδοχείο “Muses”.



Σάμος, Τσαμαδού
 Η μικρή παραλία Τσαμαδού με βότσαλο βρίσκεται σε απόσταση 12,5 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα, δεν έχει πολύ βαθιά νερά, αλλά είναι πολύ καθαρά και είναι απροστάτευτη από τους βόρειους ανέμους που σηκώνουν μεγάλα κύματα όταν φυσούν.Βρίσκεται λίγο έξω από τον περιφερειακό δρόμο της βόρειας ακτής του νησιού που ενώνει την Σάμο και το Καρλόβασι λίγο μετά το Κοκκάρι.


 Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Από το λιμάνι της Σάμου, ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο βορειοδυτικά για τα επόμενα 12 χιλιόμετρα. Συναντάτε μια ταβέρνα με πάρκινγκ. Παρκάρετε κάπου εκεί και με τα πόδια ακολουθείτε το μονοπάτι φθάνετε σε ένα σνακ μπαρ, από όπου και ξεκινά η παραλία των γυμνιστών. Παρέχονται ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλά και χημικές τουαλέτες.


Κέρκυρα, Μυρτιώτισσα
Η παραλία της Μυρτιώτισσας με το αρχαίο μοναστήρι βρίσκεται στην δυτική ακτή του νησιού.Στην Μυρτιώτισα κυριαρχεί ένας ψηλός βράχος.Πολλά άτομα ακόμα και ντόπιοι λατρεύουν να έρχονται εδώ για να απολαύσουν μακριάς διάρκειας στιγμές χαλάρωσης.Αν και δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη αυτή η παραλία αποτελεί την μοναδική παραλία για γυμνιστές του νησιού..



Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Η παραλία βρίσκεται 1-2 χιλιόμετρα βόρεια από το δρόμο που ενώνει τον Πέλεκα με τη Γλυφάδα. Λίγο πριν τον δρόμο για την παραλία της Γλυφάδας, στρίψτε δεξιά προς Έρμονες, θα δείτε την πινακίδα για την παραλία των γυμνιστών λίγο πριν το χωριό Βάτος. Δύσκολος δρόμος για αυτοκίνητα, απαιτεί μεγάλη προσοχή.



Μύκονος, Super Paradise
 Η παραλία είναι γεωγραφικά τοποθετημένη μέσα σε έναν καταγάλανο κόλπο με υπέροχη θέα και πεντακάθαρη θάλασσα. Αρχικά ανακαλύφτηκε από όσους επιζητούσαν να βρίσκονται απομακρυσμένοι από τα βλέμματα των περαστικών.Χωρίς να είναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστών, επιτρέπεται ο γυμνισμός.Ακόμα κι αν έχει αλλάξει, παραμένει μια καταπληκτική παραλία, που δεν μπορείς να μην την προτείνεις.


Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Η πρόσβαση στη παραλία πραγματοποιείται με τοπικά λεωφορεία και καΐκια (από τον Πλατύ Γιαλό).



Θάσος, Super Paradise
Αυτό το μαγευτικό παραδεισένιο τμήμα δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται περίπου 26 χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Θάσου και 43 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας Πρίνου. Είναι μια απομονωμένη παραλία που περιβάλλεται από πράσινους λόφους και βουνά στη μια πλευρά και από το γαλάζιο και αστραφτερό Αιγαίο στην άλλη. Είναι ένα πολύ ήσυχο και γαλήνιο μέρος για να αποδράσει κανείς όταν επιθυμεί να απαλλαγεί από τον κόσμο.



Πώς θα φτάσετε ως εκεί: Η παραλία – παράδεισος βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την πόλη διαμέσου του παραλιακού δρόμου του νησιού. Δεν υπάρχει πινακίδα προς την παραλία, αλλά προς το “Paradise Bar& restaurant on the beach”. Υπάρχει χώρος να παρκάρετε στον κεντρικό δρόμο και μετά περπατάτε περίπου 5 λεπτά. Ένας όχι και πολύ δύσκολος χωμάτινος δρόμος φθάνει, επίσης, μέχρι την παραλία.



ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΥΜΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 






ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου