Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Είσαι "πεσμένος" τελευταία...ε;




Στρές, άγχος, δουλειά... σε έχουν κάνει ράκος; Πρίν περάσεις μια βόλτα απο το φαρμακείο της γειτονιάς για τσέκαρε μερικά tips για να "ανέβεις" ξανά στο βάθρο των "Νικητών"



Πιες ένα ποτηράκι
Στις μάχες της κρεβατοκάμαρας, το αλκοόλ μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι. Λίγα ποτά μπορεί να την πείσουν να χαμηλώσει τις αντιστάσεις της, αλλά αν υπερβείς το όριο, τότε θα βρεθείς αγκαλιά με την τουαλέτα κι όχι με αυτήν. Απó ό,τι φαίνεται όμως δεν χρειάζεται να πιεις τίποτα για να στυλωθείς. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι βρήκε ότι η αναφορά του αλκοόλ από μόνη της αυξάνει τη σεξουαλική ετοιμότητά σου και κάνει τις γυναίκες να φαίνονται πιο ελκυστικές. Αυτό πάει να πει σκληρή επιστήμη.

Πιάσε ψηλά νούμερα
Η Αμερική ανήγαγε την παρακολούθηση της τηλεόρασης σε εθνικό άθλημα (ή θρησκεία), τώρα βρήκε και τρόπο να το δικαιολογήσει. Ερευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας έδειξε ότι, αν παρακολουθείς ανταγωνιστικά σπορ, θα αυξήσεις την τεστοστερόνη σου μέχρι και 20% αυξάνοντας τη σεξουαλική ορμή σου πιο πολύ από ό,τι η Τζούλια Αλεξανδράτου στην «Ψυχραιμία». Απ' ό,τι φαίνεται, όπως βρήκε έρευνα του Εργαστηρίου του Los Alamo, όσο πιο αμφίρροπος είναι ο αγώνας τόσο μεγαλύτερα τα αποτελέσματα. Μήπως θα έπρεπε να δεις τον αγώνα με τη σύντροφο του την επόμενη φορά;

Η ηλιοθεραπεία κάνει τους άντρες
Ο ποιητής Αλφρεντ Τένισον είπε κάποτε ότι «την άνοιξη, ο νέος άντρας αρχίζει να σκέφτεται τον έρωτα». Το είπε το 1884, γι' αυτό και το κάλυψε τόσο όμορφα. Αν και θα σε βοηθήσει -όταν με το καλό οι κοπελίτσες στο γραφείο αρχίζουν να πετάνε έξω στήθος, μπούτι και φτερούγα- θα χρειαστεί να λιαστείς κι εσύ λιγάκι για να πάρεις μπρος. Λίγες υπεριώδεις ακτίνες θα προκαλέσουν την παραγωγή μελανίνης, η οποία θα σου δώσει ωραίο χρώμα και θα σου αυξήσει τη λίμπιντο και την αντοχή. O James Watson, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, βρήκε ότι οι άντρες έκαναν ένεση μελανίνης είχαν «αυθόρμητες κι επίμονες στύσεις». Ευτυχώς, μία μέρα στον ήλιο θα έχει πιο ελέγξιμες επιδράσεις.

Βαριά υπόθεση
Αν αισθάνεσαι λίγο «πεσμένος» τώρα τελευταία, τότε μπορεί να φταίει η λίμπιντό σου που βογκάει κάτω από το βάρος των καταχρήσεων που έχεις κάνει - τουλάχιστον στον τομέα της διατροφής. «Αν είσαι υπέρβαρος, θα έχεις κακή εικόνα σώματος, άρα κακή εικόνα εαυτού. Κατ επέκταση, αυτό προκαλεί προβλήματα και στην αυτοπεποίθησή σου» λέει η κλινική ψυχολόγος Νέλλη Θεοδοσίου. Αν αδυνατίσεις, θα θέσεις τα σωστά στηρίγματα για την επανεμφάνισή σου. Ερευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα βρήκε ότι αυτοί που ανέβαιναν στη ζυγαριά κάθε μέρα έχαναν κατά μέσο όρο διπλάσιο βάρος από αυτούς που δεν μετρούσαν το βάρος τους.

Το πράσινο δείπνο
Ενα καλό πρόγραμμα προπόνησης θα σου δώσει τα εφόδια για να τη ρίξεις, αλλά αν η διατροφή σου δεν είναι προσεγμένη, τότε μάλλον δεν θα της δώσεις συμπλήρωμα. Σύμφωνα με την κλινική διατροφολόγο Simone Laubscher: «Η σεξουαλική ορμή και η υγεία του σπέρματος συνδέονται στενά με τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, άρα μία σαλάτα υψηλή σε ενέργεια και αντιοξειδωτικά είναι ό,τι πρέπει». Μία σαλάτα από πράσινα και μοβ λαχανικά, λίγοι ηλιόσποροι και σπόροι κολοκύθας, ένα αβοκάντο, λίγο καρότο μαζί με ψάρι, κοτόπουλο και αυγό θα σε βάλουν στον σωστό δρόμο.

Παίξε με την όσφρηση
Ασε τη δουλειά σου πίσω όταν φεύγεις από το γραφείο. Μην παίρνεις homework και σταμάτα να σχεδιάζεις τρόπους για το πώς θα κάνεις τη ζωή του αφεντικού σου δύσκολη. Οταν πας σπίτι στην καλή σου, πρέπει να είσαι ήρεμος. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει. Ο Gary Schwarz, καθηγητής ψυχολογίας και ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, βρήκε ότι η μυρωδιά των αιθέριων ελαίων, όπως το περγαμόντο, το χαμομήλι και η λεβάντα, αρκεί για να χαμηλώσει την πίεσή σου. Ενα μασαζάκι ηρεμεί της αρθρώσεις σου και διευκολύνει τη ροή του αίματος προς (όλους) τους μυς σου.


πηγή menshealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου