Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

πήρε την ζωή της στα χέρια της!


Ένας συγγραφέας σε πνευματική στειρότητα, ψάχνοντας θέμα για το επόμενο έργο του, αποσπά από την γυναίκα του - διαφημίστρια που ψάχνεται για το που υπάρχει η δική της ηθική ευθύνη στις διαφημίσεις - τα mail της ξαδέλφης της. Εκείνη ταλαιπωρημένη από το διαζύγιό της ψάχνει να κρατηθεί στην ζωή από τον ερωτά της για τον ψυχαναλυτή της. Αυτός με την σειρά του εκμεταλλεύεται την ασθενή του και την χρησιμοποιεί ως πηγή ύλης στην διατριβή του. 'Ολοι τους εννοείται, παρακινούν την γυναίκα " να πάρει την ζωή στα χέρια της ". Τελικά το καταφέρνει και με ποιο τρόπο;

Πιστεύω οτι η δυνατή σκηνοθετική άποψη φωτίζει τα πρόσωπα της αισθηματικής αυτής comedie που θρίβουν ηθικών αδυναμιών.
Η Υρώ Μανέ στον  ρόλο της ερωτευμένης γυναίκας είναι η μόνη με ανθρώπινο πρόσωπο και καταφέρνει να το μεταδώσει στους θεατές με λυρικότητα και αφέλεια. Η Μαρία Σολωμού μας πείθει για την εξυπνάδα, την επιδερμική της ευαισθησία και τα μικροδιλήμματα της. Το ίδιο φιλότιμα, ο Νίκος Αρβανίτης, ως ψυχρός, κυνικός, αδιάφορος ψυχαναλυτής, δίχως ηθικούς ενδοιασμούς,  τα βρίσκει με τον Κρατερό Κατσούλη στον ρόλο του συγγραφέα, σ' ένα δρόμο που τον κόβει η ζωή και δεν πάει παραπέρα.

Η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη παρεμβάλλεται στις διάφορες σκηνικές πράξεις που εκτυλίσσονται σ' ένα λειτουργικό σκηνικό μοντέρνας αισθητικής. Την παράσταση χειροκρότησαν θερμά άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου και του τύπου. Κάποιους τους έκανε να γελάσουν, άλλους να αναρωτηθούν για τις αρετές του έργου και την πολιτισμική μας κρίση. Η παράσταση είναι ενδιαφέρουσα και σας  συνιστώ να την δείτε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Βασίλης Κατσικονούρης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Μήτσας
Δημόσιες Σχέσεις: Βάσια Ρεντούμη
Φωτογραφία: Γιώργος Αλεξανδράκης
Artwork: Amarildo Topalis
Παραγωγή: ΤeXnis - Οργάνωση θεάματος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Υρώ Μανέ, Μαρία Σολωμού, Κρατερός Κατσούλης, Νίκος Αρβανίτης.

Τιμές εισιτηρίων
- 15 ευρώ κανονικό
- 10 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και άλλες κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση

 Πέμπτη και Κυριακή στις 19:30
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου