Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Καιτούλα (Βλ. Γαρμπή) κερνάει Βασιλόπιτα!!

Πεντανόστιμη βασιλόπιτα με σοκολάτα και φουντούκια: Η Καίτη Γαρμπή μοιράζεται μαζί σας την αγαπημένη της συνταγή!
 
Γιατί Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δε γίνεται...γίνεται?

Το 2012 φεύγει και δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε διαφορετικά. Θέλουμε, λοιπόν, να αφήσουμε το χρόνο με μια δόση γλύκας στο στόμα, παρόλες τις πίκρες που ίσως μας χάρισε όλους αυτούς τους μήνες.


Τι πιο ωραίο από το να μοιραζόμαστε μαζί σας εκπληκτικές συνταγές διασήμων. Ο Kapagalos εξασφάλισε για εσάς τη μοναδική συνταγή της Καίτης Γαρμπή.

Ως γνωστό η όμορφη τραγουδίστρια έχει αδυναμία στη σοκολάτα. Έτσι, λοιπόν, δε θα μπορούσε να έφτιαχνε βασιλόπιτα αν δεν είχε έστω μια μικρή δόση σοκολατένιας μαγείας.

Η Καίτη μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή που συνηθίζει να φτιάχνει με τα χεράκια της κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον μας χάρισε μια αναμνηστική φωτογραφία με το γιόκα της στο πανέμορφα στολισμένο δέντρο τους. Ευχαριστούμε πολύ την Καίτη Γαρμπή και όλοι εμείς από τον kapagalo σας ευχόμαστε καλή χρονιά !

Υλικά:

100 γραμ. βούτυρο αγελάδος
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλυτζάνι γάλα
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
150 γραμ. Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπέικιν
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
ξύσμα και χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι φουντούκια τριμμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή μερέντα

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
2.Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
3.Ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα, το χυμό, το κονιάκ, τις βανίλιες και το μπέικιν. Χτυπάμε λίγο και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι. Ξαναχτυπάμε.
4.Μόλις το αλεύρι γίνει ένα με το μείγμα, ρίχνουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
5.Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς
6.Έπειτα τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 περίπου λεπτά.
7.Μόλις κρυώσει, την τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή την αλείφουμε με μερέντα.

Όποιες το επιθυμούν μπορούν να τη στολίσουν με στολίδια που θα αγοράσουν από χριστουγεννιάτικα καταστήματα.

Δοκιμάστε την! Καλή χρονιά.

Πηγή: queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου