Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Επεισοδιακή πορεία Χρυσαυγιτών και πολιτών μετά τον φόνο 30χρονου Έλληνα



Ένταση επικρατεί έξω από τον χώρο όπου διαμένουν Αφγανοί στην Πάτρα. Μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να εισβάλλουν και απωθήθηκαν 

Με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα πολίτες της Πάτρας και μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε δυνάμεις της αστυνομίας στην Πάτρα.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει νεαρούς οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλλουν σε χώρο που διαμένουν παράνομοι μετανάστες.
Κάτοικοι συγκεντρώνονται εδώ και περίπου δύο ημέρες έξω από την Ακτή Δυμαίων, στο κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής.
Περίπου 200 πολίτες συγκεντρώθηκαν λοιπόν και σήμερα Τρίτη στον χώρο ζητώντας την απομάκρυνση των Αφγανών που μένουν προσωρινά εκεί.
Να σημειωθεί πως πριν μερικές ημέρες Αφγανοί δολοφόνησαν 30χρονο Πατρινό.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ανάμεσα στους κατοίκους βρίσκονταν και μέλη της Χρυσής Αυγής και για αυτό η παρουσία της αστυνομίας ήταν ενισχυμένη.
Στις 18.25 το απόγευμα κάτοικοι αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής αλλά η προσπάθειά τους έληξε άδοξα, χωρίς όμως να υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια.



  Τελικά στις επτά και μισή μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν με πορεία και κρατώντας ξύλα και λοστούς να μεταβούν στο σημείο.
Λίγη ώρα μετά τις οκτώ επιχείρησαν να εισβάλλουν αλλά απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ ενώ μάλλον υπάρχει και ένας ελαφρά τραυματίας.
Επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και τα επεισόδια μαίνονται με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πετάνε πέτρες και ξύλα και γενικά ότι βρούνε, και τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Ένα φορτηγό όχημα έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Γύρω στις 09.45 το βράδυ νεαροί εντόπισαν αστυνομικό με μοτοσικλέτα, πιθανότατα της ομάδας ΔΙΑΣ και αφού τον έριξαν κάτω άρχισαν να τον κλωτσάνε.
Εκείνος απομακρύνθηκε αφού παράτησε τη μηχανή του, την οποία πήραν νεαροί.

Πηγή: PatrasTimes.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου